@Shop
Άμεση Τεχνική Online Υποστήριξη
Alpha Online Τεχνική Υποστήριξη
Δείτε εδώ πλήρεις λύσεις πληροφορικής με το κλειδί στο χέρι με την φροντίδα & την μελέτη των μηχανικών μας
Μία λύση για κάθε ανάγκη
Δείτε εδώ μια επιλεγμένη προσφορά που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού με εγγύηση χαμηλότερης τιμής
@Shop Προσφορά!
Ο λογαριασμός μου   Περιεχόμενα καλαθιού  Ολοκλήρωση αγοράς  Επικοινωνία


  Αρχική σελίδα » Λογισμικό » Alpha-Exedron » PRO-Emporiki » Κριτικές Πελατών

Δειτε εδώ τις τελευταίες παραλαβές και νέες κυκλοφορίες

Κατηγορίες
   Ανακατασκευασμένα Refurbished

 Έξυπνο Σπίτι - Iot

 Ολοκληρωμένες Λύσεις

 Υπολογιστές - NB->

 Hardware->

 Περιφερειακά->

 Επαγγελματικός Εξοπλισμός->

 Τηλεφωνία - Κέντρα->

 Barcode ΕΑΦΔΣΣ Καταμετρητές POS->

 Λογισμικό->

   Alpha-Exedron
   Microsoft
   Symantec & Antivirus
   Data Communication
   Singular
   SoftOne
   Unisoft
   Εκπαιδευτικά
   Διάφορα SW
 Καλώδια - Βύσματα->

 Δικτυακά->

 Satellite TV - Digea -Κινητή PDA->

 Υπηρεσίες - Internet->

 Αναλώσιμα Χαρτικά->

 Μπαταρίες->

 Παιχνίδια-Games->

 Δώρα->

 Εργαλεία - Tools

 Stock-Second->

 Green Οικολογικά Προιόντα

 Ενέργεια Θέρμανση Φωτοβολταϊκά

 
 
Προσφορές Περισσότερα
  Set Ποντίκι και Mouse Pad Disney Mickey 3D DSY TP3001
Set Ποντίκι και Mouse Pad Disney Mickey 3D DSY TP3001
16,55 €
7,49 €
 
 
Ειδοποιήσεις Περισσότερα
 
ΕιδοποιήσειςΘέλω να λαμβάνω ειδοποιήσεις για αλλαγές/ανανεώσεις του προϊόντος Alpha Εμπορ ική Διαχε ίριση για Αρχάρ ιους
 
 
Κριτικές Περισσότερα
 
Alpha Εμπορική Διαχείριση για Αρχάριους
ΠΕΡΚΑ Κατ\' Οίκον Υποστήριξη Περιτοναϊκής Κάθαρσης Η πρω ..
5 από 5 αστέρια!
 
 
Online Χρήστες
  Επισκέπτες: 46
Συνολικά Προϊόντα: 5515
Περισσότεροι: 682
18703559 Επισκέψεις από: 10-04-2004

Προβολές Σελίδων: 69624311
 
 
Alpha Εμπορική Διαχείριση για Αρχάριους
[PRO-Emporiki]
 434,00 €  372,00 € 

από τον Alpha WEBTEAM Κατατέθηκε την: Παρασκευή 20 Μάρτιος, 2009
ΠΕΡΚΑ
Κατ\' Οίκον Υποστήριξη Περιτοναϊκής Κάθαρσης

Η πρωτότυπη τηλεματική υπηρεσία ΠΕΡΚΑ που αναπτύσσεται με πρωτοβουλία της Νεφρολογικής Κλινικής, Τμήμα Ιατρικής, ΔΠΘ, σε συνεργασία με τις εταιρίες ALPHA Πληροφορική Α.Ε. και VIDAVO Ε.E., αφορά τη δημιουργία συστήματος για τη συλλογή των βιολογικών παραμέτρων που απαιτούνται για την παρακολούθηση της διαδικασίας της κατ\' οίκον περιτοναϊκής κάθαρσης, την αυτόματη αποστολή αυτών των στοιχείων και την βέλτιστη παρουσίασή τους στο ειδικό ιατρικό προσωπικό, ενώ συγχρόνως υποστηρίζει τη δυνατότητα επικοινωνίας ιατρού-ασθενούς, καθώς και τη γενική ενημέρωση του ασθενούς και των οικείων του.

Έχει αναπτυχθεί ειδικό σύστημα για τη συλλογή των στοιχείων που αναφέρονται παραπάνω και την αυτόματη αποστολή τους μέσω τηλεφωνικής γραμμής ή κινητής τηλεφωνίας. Επίσης έχει αναπτυχθεί ειδικό λογισμικό για την αρχειοθέτηση, επεξεργασία, διαχείριση και παρουσίαση των παραπάνω στοιχείων στον ειδικό ιατρό, με τη δυνατότητα για έξυπνη ειδοποίηση και συναγερμό. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα διαλειτουργικότητας, ώστε το σύστημα να επιτρέπει απρόσκοπτη επικοινωνία με άλλες συμπληρωματικές εφαρμογές (όπως για παράδειγμα ηλεκτρονικός φάκελος υγείας).

Η τηλεματική υπηρεσία έχει αναπτυχθεί αρχικά στα πλαίσια του έργου \"ΠΕΡΚΑ - Κατ\' Οίκον Υποστήριξη Περιτοναϊκής Κάθαρσης\", με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Νεφρολογίας του ΔΠΘ Βασίλη Βαργεμέζη. Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μέτρο 2.1, Πρόγραμμα \"Κοινοπραξίες Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης σε Τομείς Εθνικής Προτεραιότητας\" που συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Υπουργείο Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σήμερα η ερευνητική ανάπτυξη και υποστήριξη της υπηρεσίας ΠΕΡΚΑ συνεχίζεται και επεκτείνεται με την πρωτοβουλία του ΔΠΘ και τη συνδρομή των συνεργατών της κοινοπραξίας.

Η υπηρεσία ΠΕΡΚΑ έχει τεθεί σε λειτουργία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και εξυπηρετεί ασθενείς της Θράκης. Για τους εξουσιοδοτημένους χρήστες, η υπηρεσία διατίθεται στον κόμβο https://portal.perka.gr/

** ΠΕΡΚΑ - Στοιχεία Έργου
Τίτλος: Κατ\' Οίκον Υποστήριξη Περιτοναϊκής Κάθαρσης
Φορέας Χρηματοδότησης : ΓΓΕΤ, Υπουργείο Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκή Ένωση
Πρόγραμμα : Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ - Μέτρο 2.1 \"Κοινοπραξίες Έρευνας και Τεχνολογίας σε Τομείς Εθνικής Προτεραιότητας\"
Διάρκεια Ιούνιος 2006 έως Μάϊος 2008
Προϋπολογισμός 640.000,00 e
Δημόσια Δαπάνη 384.000,00 e
Επιστημονικός Υπεύθυνος Βασίλης Βαργεμέζης, Καθηγητής, Τμήμα Ιατρικής, ΔΠΘ
Κοινοπραξία Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Ιατρικής, Κλινική Νεφρολογίας, ALPHA Πληροφορική Α.Ε., VIDAVO E.E.

Ιστοχώρος http://www.perka.gr

Στόχοι Το αντικείμενο του έργου ΠΕΡΚΑ είναι η σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιολόγηση ενός συστήματος για την παρακολούθηση και διαχείριση των ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε κατ\' οίκον περιτοναϊκή κάθαρση.

** ΠΕΡΚΑ - Αναλυτική Περιγραφή

Το 2006 η Νεφρολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη έλαβε επιχορήγηση στα πλαίσια ανταγωνιστικού ερευνητικού προγράμματος για τη σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιολόγηση πρωτότυπου συστήματος για την παρακολούθηση και διαχείριση των ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε κατ\' οίκον περιτοναϊκή κάθαρση. Το πρωτότυπο σύστημα ολοκληρώθηκε πρόσφατα και τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία, ενώ συνεχώς επεκτείνεται και βελτιώνεται με στόχο την άμεση εφαρμογή του στο σύνολο των ασθενών σε περιτοναϊκή κάθαρση της ευρύτερης περιοχής που καλύπτει η Νεφρολογική Κλινική του ΔΠΘ.

Η νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου αντιμετωπίζεται με εξωνεφρική κάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού. Η εξωνεφρική κάθαρση περιλαμβάνει την αφαίρεση των τοξινών από το αίμα διαμέσου μιας μεμβράνης, είτε με τη χρήση τεχνητής μεμβράνης που βρίσκεται έξω από το σώμα (αιμοκάθαρση σε Μονάδες Τεχνητού Νεφρού) είτε χρησιμοποιώντας το περιτόναιο ως φυσική μεμβράνη που βρίσκεται μέσα στο σώμα (περιτοναϊκή κάθαρση). Στην Ελλάδα τα στατιστικά δεδομένα από την Υπηρεσία Συντονισμού και Ελέγχου Εξωνεφρικής Κάθαρσης για το 2003 αναφέρουν σε αιμοκάθαρση με Τεχνητό Νεφρό 6276 ασθενείς, σε περιτοναϊκή κάθαρση 771 ασθενείς, και μεταμοσχευθέντες 1417, ενώ ο αριθμός των συγκεκριμένων ασθενών αυξάνει συνεχώς, κυρίως εξαιτίας της αύξησης των διαβητοπαθών. Η αιμοκάθαρση με Τεχνητό Νεφρό απαιτεί μετακίνηση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού 3 φορές την εβδομάδα. Παρόλο που λειτουργούν πάνω από 100 Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στην Ελληνική Επικράτεια, δεν επαρκούν για τις ανάγκες των νεφροπαθών, ενώ το πρόβλημα της μετακίνησης είναι ιδιαίτερα μεγάλο και η ποιότητα ζωής αυτών των ασθενών μειώνεται δραματικά.

Στην περιτοναϊκή κάθαρση, ένα ειδικό υγρό εισάγεται στην περιτοναϊκή κοιλότητα μέσα από ένα καθετήρα μόνιμα εμφυτευμένο στην κοιλιακή χώρα, παραμένει για ορισμένο χρονικό διάστημα και εξέρχεται. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μερικές φορές το 24ωρο (ανάλογα με τη μέθοδο) και γίνεται μέσω ειδικής φορητής συσκευής και των συστημάτων που διατηρεί ο ασθενής στο σπίτι του. Η περιτοναϊκή κάθαρση εφαρμόζεται στο σπίτι του ασθενούς ο οποίος επισκέπτεται το Νοσοκομείο για έλεγχο μόνο μία φορά το μήνα. Το ποσοστό εφαρμογής της περιτοναϊκής κάθαρσης διαφέρει από χώρα σε χώρα και κυμαίνεται σε ποσοστά από 10-50%. Επίσης η περιτοναϊκή κάθαρση είναι καλύτερη από την αιμοκάθαρση με τεχνητό νεφρό για τα πρώτα χρόνια αιμοκάθαρσης και είναι η μέθοδος επιλογής σε χώρες με αναπτυγμένα προγράμματα μεταμόσχευσης (π.χ. Αγγλία και Καναδάς), αλλά και σε χώρες με μεγάλη πληθυσμιακή διασπορά.

Ασθενείς που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση αναφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής και μεγαλύτερη ανοχή για την αναπηρία τους. Ωστόσο, σε αυτούς τους ασθενείς και τους οικείους τους δημιουργείται ένα έντονο πρόβλημα ανασφάλειας κατά τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού χωρίς την άμεση παρακολούθηση ειδικού ιατρικού προσωπικού, που πολλές φορές είναι απαγορευτικό για την υιοθέτηση της μεθόδου. Επίσης, η αποτελεσματικότητα της μεθόδου και η αποφυγή σημαντικών για την υγεία και τη ζωή παρενεργειών καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την επιλογή του σωστού σχήματος κάθαρσης, που σχεδιάζεται από τον ειδικό ιατρό και εξαρτάται μεταξύ των άλλων από παραμέτρους όπως: το βάρος του ασθενούς, σφίξεις και πίεση, όγκος και συχνότητα του υγρού διάλυσης που εισέρχεται και εξέρχεται, καθώς και το είδος του διαλύματος.

Η πρωτότυπη τηλεματική υπηρεσία ΠΕΡΚΑ που αναπτύσσεται με πρωτοβουλία του ΔΠΘ, αφορά τη δημιουργία συστήματος για τη συλλογή των βιολογικών παραμέτρων που απαιτούνται για την παρακολούθηση της διαδικασίας της κατ\' οίκον περιτοναϊκής κάθαρσης, την αυτόματη αποστολή αυτών των στοιχείων και την βέλτιστη παρουσίασή τους στο ειδικό ιατρικό προσωπικό, ενώ συγχρόνως υποστηρίζει τη δυνατότητα επικοινωνίας ιατρού-ασθενούς, καθώς και τη γενική ενημέρωση του ασθενούς και των οικείων του. Έχει αναπτυχθεί ειδικό σύστημα για τη συλλογή των στοιχείων που αναφέρονται παραπάνω από οξύμετρο (SPO2 και σφίξεις), πιεσόμετρο, ζυγαριά και τη συσκευή ή το σύστημα περιτοναϊκής κάθαρσης, και την αυτόματη αποστολή τους μέσω τηλεφωνικής γραμμής ή κινητής τηλεφωνίας. Επίσης έχει αναπτυχθεί ειδικό λογισμικό για την αρχειοθέτηση, επεξεργασία, διαχείριση και παρουσίαση των παραπάνω στοιχείων στον ειδικό ιατρό, με τη δυνατότητα για έξυπνη ειδοποίηση και συναγερμό. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα διαλειτουργικότητας, ώστε το σύστημα να επιτρέπει απρόσκοπτη επικοινωνία με άλλες συμπληρωματικές εφαρμογές (όπως για παράδειγμα ηλεκτρονικός φάκελος υγείας).

Η τηλεματική υπηρεσία έχει αναπτυχθεί αρχικά στα πλαίσια του έργου «ΠΕΡΚΑ – Κατ\' Οίκον Υποστήριξη Περιτοναϊκής Κάθαρσης», με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Νεφρολογίας του ΔΠΘ Βασίλη Βαργεμέζη. Το έργο είχε διάρκεια 24 μήνες (6/2006-5/2008) και βασίστηκε σε κοινοπραξία του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ με δύο εταιρείες, την ALPHA Πληροφορική (με έδρα την Αλεξανδρούπολη) και την VIDAVO (με έδρα τη Θεσσαλονίκη), ενώ συμμετείχε ως υπεργολάβος και η εταιρεία ΕXEDRON (με έδρα την Αλεξανδρούπολη). Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μέτρο 2.1, Πρόγραμμα «Κοινοπραξίες Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης σε Τομείς Εθνικής Προτεραιότητας» που συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Υπουργείο Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σήμερα η ερευνητική ανάπτυξη και υποστήριξη της υπηρεσίας ΠΕΡΚΑ συνεχίζεται και επεκτείνεται με την πρωτοβουλία του ΔΠΘ και τη συνδρομή των συνεργατών της κοινοπραξίας.

Βαθμολογία: 5 από 5 Αστέρια! [5 από 5 Αστέρια!]
Πίσω Γράψτε μια νέα κριτική
Alpha Εμπορική Διαχείριση για Αρχάριους
zoom[+]

Αγορά

Δειτε εδώ τις προσφορές του eshop

Καλάθι αγορών Περισσότερα
 
Άδειο καλάθι
Άδειο καλάθι
 
 
On-line Υποστήριξη
  Τεχνική Online Βοήθεια Alpha TechTEAM [επιλέξτε εκτέλεση] τηλ. 2551038444 εσωτ. 100

Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ
Προφίλ Facebook του/της Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ
 
 
Είσοδος Πελατών
 
Καλώς ήλθατε

E-Mail (Ηλ. Διεύθυνση):
Κωδικός:
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;


 
 
Πληροφορίες Κατασκευαστή
 
Alpha Πληροφορική
Ιστοσελίδα του Alpha Πληροφορική
Άλλα προϊόντα
 
 
Νέα προϊόντα Περισσότερα
   
 
Πληροφορίες
  - Όροι Χρήσης - Πληρωμές

- Δήλωση Απορρήτου

- Τρόποι Αποστολής

- Η Εταιρεία

- Όλοι Οι Κατασκευαστές

- Επικοινωνία

- Χάρτης Ιστότοπου
 
 


Alpha Πληροφορική Α.Ε
Η Εταιρία
Υπηρεσίες
Προιόντα Λογισμικού
eThraki.com ενημέρωση


 
 

@shop Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ
Πληροφορική Για Επιχειρήσεις
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ | ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ | ΚΟΜΟΤΗΝΗ
24h Online Shop
Τηλ: 2551038444 - Fax: 2551038282
Copyright © 2019 @Shop