@Shop
Άμεση Τεχνική Online Υποστήριξη
Alpha Online Τεχνική Υποστήριξη
Δείτε εδώ πλήρεις λύσεις πληροφορικής με το κλειδί στο χέρι με την φροντίδα & την μελέτη των μηχανικών μας
Μία λύση για κάθε ανάγκη
Δείτε εδώ μια επιλεγμένη προσφορά που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού με εγγύηση χαμηλότερης τιμής
@Shop Προσφορά!
Ο λογαριασμός μου   Περιεχόμενα καλαθιού  Ολοκλήρωση αγοράς  Επικοινωνία


  Αρχική σελίδα » Υπηρεσίες - Internet » Υπηρεσίες » RANSOMWARE

Δειτε εδώ τις τελευταίες παραλαβές και νέες κυκλοφορίες

Κατηγορίες
   Ανακατασκευασμένα Refurbished

 Έξυπνο Σπίτι - Iot

 Ολοκληρωμένες Λύσεις

 Υπολογιστές - NB->

 Hardware->

 Περιφερειακά->

 Επαγγελματικός Εξοπλισμός->

 Τηλεφωνία - Κέντρα->

 Barcode ΕΑΦΔΣΣ Καταμετρητές POS->

 Λογισμικό->

 Καλώδια - Βύσματα->

 Δικτυακά->

 Satellite TV - Digea -Κινητή PDA->

 Υπηρεσίες - Internet->

   Internet
   Σταθερή Τηλεφωνία
   Υπηρεσίες
 Αναλώσιμα Χαρτικά->

 Μπαταρίες->

 Παιχνίδια-Games->

 Δώρα->

 Εργαλεία - Tools

 Stock-Second->

 Green Οικολογικά Προιόντα

 Ενέργεια Θέρμανση Φωτοβολταϊκά

 
 
Ειδοποιήσεις Περισσότερα
 
ΕιδοποιήσειςΘέλω να λαμβάνω ειδοποιήσεις για αλλαγές/ανανεώσεις του προϊόντος Ransomware Ανάκτ ηση Δεδομ ένων - Αποκρ υπτογ ράφησ η CryptoLock er
 
 
Κριτικές Περισσότερα
 
Γράψτε μια νέα κριτικήΓράψτε μια κριτική για το προϊόν!
 
 
Online Χρήστες
  Επισκέπτες: 5
Συνολικά Προϊόντα: 5774
Περισσότεροι: 682
19543055 Επισκέψεις από: 10-04-2004

Προβολές Σελίδων: 75863845
 
 
Ransomware Ανάκτηση Δεδομένων - Αποκρυπτογράφηση CryptoLocker
[RANSOMWARE]
Για τιμή του προιόντος επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή με e-mail
Ransomware Ανάκτηση Δεδομένων - Αποκρυπτογράφηση CryptoLocker
zoom[+]
Ποσότητα : x Δεν είναι διαθέσιμη η online αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος.

Διαθεσιμότητα : ΑΠΟΘΗΚΗ σε 3-7Η
ΑΠΟΘΗΚΗ σε 3-7Η 

H Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. προσφέρει λύσεις αντιμετώπισης ιών Ransomware τύπου CryptoLocker
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έξαρση στους λεγόμενους Ransomware Viruses, οι οποίοι επίσης κυκλοφορούν με διάφορες ονομασίες όπως Cryptowall, CryptoLocker, Fusob, TorrentLocker, Osiris, Troldesh, Locky, Helpme, TeslaCrypt κλπ
H εταιρία μας έχει αναπτύξει τεχνογνωσία αντιμετώπισης επικίνδυνων απειλών, αντιγράφων ασφαλείας και προστασίας και ασφάλειας απέναντι σε τέτοιους κινδύνους.

Ο τρόπος λειτουργίας τους είναι λίγο - πολύ ο ίδιος:
Ο υπολογιστής μολύνεται με τον ιο (συνήθως από κάποιο παραπλανητικό email που ζητάει να γίνει click σε κάποιο link ή από επίσκεψη σε ιστοσελίδες αμφιβόλου ποιότητας), ο οποίος κρυπτογραφεί τα δεδομένα με AES256 κρυπτογράφηση και στέλνει το κλειδί στον επιτιθέμενο.
Το αποτέλεσμα είναι τα αρχεία να γίνονται μη-λειτουργικά, με περίεργες επεκτάσεις (πχ. Scan001.locky ή σε γενικές γραμμές scan001.jpg.*) και είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθούν.

Στη συνέχεια ο ιός δημιουργεί μια αρχική οθόνη στην οποία ο χρήστης ενημερώνεται για το γεγονός ότι τα δεδομένα του δίσκου έχουν κρυπτογραφηθεί και ζητείται να καταβληθούν λύτρα έτσι ώστε να τους δοθεί το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων. Συνήθως τα λύτρα καταβάλλονται μέσω bitcoin και η όλη διαδικασία γίνεται μέσω Tor για να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και αν καταβληθεί το ποσό που ζητείται, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι δράστες θα παραχωρήσουν το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση. Σε σχετική επικοινωνία με την διεύθυνση καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας οι συμβουλές συνήθως είναι η αποφυγή πληρωμής των εγκληματιών καθώς και η αποφυγή εμπλοκής σε τέτοιου είδους συναλλαγές.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική έκδοση του ιου στόχευε μόνο Windows Servers (και κυρίως τις εκδόσεις 2003 και νωρίτερες) οι οποίοι είχαν ενεργοποιημένο το ενσωματωμένο Remote Desktop των Windows στην default port (3389). Οι δράστες αξιοποιούσαν ένα κενό ασφαλείας της συγκεκριμένης εφαρμογής, εγκαθιστούσαν τον ιό στον δίσκο, κρυπτογραφούσαν τα δεδομένα με τη δημιουργία ενός random κλειδιού 128bit το οποίο έστελναν στον εαυτό τους και στη συνέχεια το διέγραφαν από τον τοπικό δίσκο με sdelete έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η ανάκτηση του ίχνους του.
Στη συνέχεια ο ιός εξελίχθηκε με 256bit κρυπτογράφηση και με μη-αποθήκευση του κλειδιού τοπικά έτσι ώστε να είναι αδύνατη η αποκρυπτογράφηση των δεδομένων.
Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε πως ο ιός στοχεύει σε όλους τους τοπικούς δίσκους του υπολογιστή, καθώς και σε όλους τους εξωτερικούς που είναι συνδεδεμένοι αλλά και στους δικτυακούς δίσκους. Γενικά, χτυπάει όλους τους δίσκους που έχουν γράμμα δίσκου (C:, D:, X: κλπ)

Πως λειτουργούν οι Ransom/Crypto Ιοί:
1. Ο υπολογιστής μολύνεται από άνοιγμα links ή επισυναπτόμενων των email ή μέσω ιστοσελίδων. Ο ιός εγκαθίσταται στον υπολογιστή που δέχεται την επίθεση. Δεν ζητείται η συγκατάθεση του χρήστη.
2.Ο ιός επικοινωνεί με τον server του επιτιθέμενου και ζητάει ένα public RSA κλειδί. Το public RSA κλειδί μπορεί να κρυπτογραφήσει αλλά όχι να αποκρυπτογραφήσει.
3. Ο ιός δημιουργεί ένα AES κλειδί (μερικές φορές δημιουργεί ένα κλειδί για κάθε αρχείο) και κρυπτογραφεί το αρχείο χρησιμοποιώντας AES κρυπτογράφηση. Το πρωτότυπο αρχείο στη συνέχεια διαγράφεται.
4. Το AES κλειδί κρυπτογραφείται με το Public RSA κλειδί και αποθηκεύεται σε κάποιο σημείο του κρυπτογραφημένου αντιγράφου του πρωτότυπου αρχείου.
5. Ο ιός ενημερώνει το θύμα για το συμβάν και ζητά λύτρα για την αποκρυπτογράφηση.

Το πρόβλημα:
Χωρίς το Private RSA κλειδί από το server του επιτιθέμενου είναι αδύνατον να αποκρυπτογραφηθούν τα κλειδιά AES και επομένως αδύνατον να αποκρυπτογραφηθούν τα δεδομένα.

H Λύση:
Σε κάθε περίπτωση σταματήστε οποιαδήποτε προσπάθεια αποκατάστασης από προσωπικό ή τεχνικούς που δεν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις, σβήστε άμεσα ΟΛΑ τα συστήματα υπολογιστών που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο συνδεδεμένα. Επικοινωνήστε με το τεχνικό μας τμήμα για περισσότερες πληροφορίες και επείγουσες οδηγίες βοήθειας. Κάθε κίνηση από μη εκπαιδευμένο προσωπικό δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα.
Ο μόνος τρόπος για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων που έχουν προσβληθεί από ιούς για τους οποίους δεν υπάρχει λύση, είναι με την απόκτηση των Private RSA κλειδιών και υπάρχουν δύο πιθανές λύσεις για αυτό:
1. Να πληρωθούν τα λύτρα. Το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο, φυσικά, και η πληρωμή του ποσού βοηθάει στην εξάπλωση του προβλήματος με τη δημιουργία κι άλλων αντίστοιχων ιών.
2. Η αναμονή. Με "κάποιον" τρόπο μπορεί να αποκτηθούν τα κλειδιά και να είναι δυνατή η αποκρυπτογράφηση. Επίσης δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως κάτι τέτοιο θα συμβεί.

Υπάρχουν πολλές φορές κενά στον τρόπο με τον οποίο έχει γραφτεί ο κώδικας για την λειτουργία των ιών αυτών, αλλά ο εντοπισμός του κενού και η εκμετάλλευσή του απαιτούν ανάλυση και Reverse Engineering.
Πλέον κυκλοφορούν εκατοντάδες παραλλαγές του αρχικού ιού, πιο εξελιγμένες και πολλές φορές αδιαπέραστες. Μπορεί ακόμα κάποιος που δεν έχει καμία γνώση προγραμματισμού να αγοράσει έτοιμα kits, να τα τροποποιήσει και να αρχίσει τη διασπορά τους με σκοπό να πιάσει ανυποψίαστους ή απρόσεκτους χρήστες και να τους εκβιάσει.

Στην Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ υπάρχουν μηχανικοί λογισμικού οι οποίοι έχουν εμπειρία στην αντιμετώπιση ιών, έχουν συμβάλλει στην εξεύρεση τρωτών σημείων σε πολλούς από τους ιούς που κυκλοφορούν, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η αποκρυπτογράφηση των δεδομένων .tesla .xxx .mp3 .micro .ecc .osiris κ.ο.κ. καθώς και στην ανάκτηση δεδομένων

Για να ενημερωθείτε αν μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αποκρυτπογραφηθούν τα δεδομένα σας, ακολουθήστε τις εξής οδηγίες:
- Στείλτε μας σε ένα email 2-3 κρυπτογραφημένα αρχεία (στο tech [at] alphait.gr με όλα τα στοιχεία της εταιρίας σας, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας τηλεφωνικής)
- Στείλτε μας στο ίδιο email το ransom note που αφήνει ο ιός. Συνήθως αυτό είναι αρχείο .txt .html κλπ ονομασία τύπου help_decrypt.txt, decrypt_info.txt κλπ και υπάρχει σε όλους τους κρυπτογραφημένους φακέλους
- Αν υπάρχει, στείλτε μας και ένα αρχείο κρυπτογραφημένο, μαζί με την κανονική του έκδοση που πιθανώς να έχετε από κάποιο παλιότερο backup.
- Μην μας στέλνετε τροποποιημένα / αλλοιωμένα αρχεία από άλλες προσπάθειες που πιθανώς έχετε κάνει.
- Μπορείτε να αποστείλετε με ειδική ασφαλή αποστολή να μας αποστείλετε το σκληρό δίσκο με τα κρυπτογραφημένα δεδομένα για να δημιουργήσουμε ασφαλές αντίγραφο ασφαλείας για μελλοντική ανάκτηση.

Στη συνέχεια κάποιος εξειδικευμένος τεχνικός μας θα απαντήσει με τα αποτελέσματα της ανάλυσης των αρχείων που στείλατε.

Ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων

H Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ εξειδικεύεται παράλληλα και στην ανάκτηση σκληρών δίσκων όλων των τύπων συνδεσμολογίας (IDE, SATA, SCSI, SSD κλπ) καθώς επίσης και σε εξωτερικούς δίσκους όλων των τύπων (USB 2.5", USB 3.5" κλπ). Πραγματοποιούμε ανάκτηση από σκληρούς δίσκους ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος (Windows, Linux, MacOS, SCO κλπ) και ο εξοπλισμός μας είναι συμβατός με όλες τις κατασκευάστριες εταιρίες σκληρών δίσκων (Western Digital, Seagate, Samsung, Maxtor, Hitachi/IBM, Toshiba, Fujitsu, HP, Quantum κλπ).

Αν ο δίσκος σας σταμάτησε να αποκρίνεται, αν σας έπεσε κατά λάθος από τα χέρια και πλέον δεν αναγνωρίζεται από τον Η/Υ σας, αν κάνει περίεργους θορύβους, είναι πολύ σημαντικό να μην κάνετε καμία απόπειρα ανάκτησης των δεδομένων μόνοι σας ή δίνοντας το δίσκο σε "κάποιο τεχνικό φίλο" σας, γιατί στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό και για τα δεδομένα σας αλλά και για την τσέπη σας.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις παρακαλούμε αποσυνδέστε τον σκληρό δίσκο από το ρεύμα και επικοινωνήστε μαζί μας (25510 38444 ή για επείγοντα περιστατικά στο email μας tech [at] alphait.gr ) και κάποιος έμπειρος τεχνικός της εταιρίας μας θα σας καθοδηγήσει για τα επόμενα απαραίτητα βήματα προκειμένου να γίνει μια δωρεάν διάγνωση του προβλήματος.

Τέλος, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα πολύ σημαντικά σημεία σχετικά με την ανάκτηση δεδομένων και την διαδικασία της:
- Οι σκληροί δίσκοι περιέχουν ευαίσθητα κινούμενα μηχανικά μέρη στο εσωτερικό τους. Πρόσβαση σε αυτά θα πρέπει να έχει μόνο εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα πρέπει να έχει στη Ανάκτηση δεδομένων διάθεσή του και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μην δοκιμάσετε για κανένα λόγο να παρέμβετε στο εσωτερικό του δίσκου προκειμένου να διορθώσετε τη βλάβη μόνοι σας.
- Στο 99.999% των περιπτώσεων ο δίσκος θα είναι μη-ανακτήσιμος μετά την "επέμβασή" σας για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο κυριότερος από αυτούς είναι ότι η απόσταση των κεφαλών από την επιφάνεια των δίσκων (platters) είναι τόσο μικρή που ακόμα και ένας κόκκος σκόνης θα αποβεί καταστροφικός. Για αυτό το λόγο οι σκληροί δίσκοι ανοίγονται σε Clean Room το οποίο είναι απαλλαγμένο από σωματίδια σκόνης και υγρασίας.
- Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως προκειμένου ο δίσκος να λειτουργεί σωστά έχει τις κεφαλές του ευθυγραμμισμένες με ακρίβεια χιλιοστού του χιλιοστού. Οποιαδήποτε παρέμβαση στο εσωτερικό χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό ο οποίος θα εξασφαλίσει τη διατήρηση του alignment, καθιστά το δίσκο αυτόματα 100% μη-ανακτήσιμο.

Στη διαδικασία της ανάκτησης δεν επισκευάζεται ο δικός σας δίσκος. Απλώς τοποθετούνται ανταλλακτικά στο δίσκο σας έτσι ώστε να έρθει σε μία υποτυπώδη -έστω- λειτουργική κατάσταση και στη συνέχεια παίρνουμε τα δεδομένα που είναι λειτουργικά. Στο τέλος της διαδικασίας ο δίσκος σας επιστρέφεται στην αρχική του μορφή, δηλαδή μη-λειτουργικός. Στις περιπτώσεις που αυτή η μέθοδος δεν είναι αποτελεσματική (πχ. σε περιπτώσεις εκτεταμένης βλάβης στις κεφαλές), ακολουθούμε άλλη μέθοδο, η οποία συνοπτικά περιλαμβάνει τη μεταφορά των platter σε άλλο δίσκο - δότη.


Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2551038444 ή στο tech [at] alphait.gr

Το κόστος της διαδικασίας ανάκτησης δεδομένων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, η διάγνωση της διαδικασίας είναι αρχικά δωρεάν και πρέπει απλά να καλύψει τα κόστη μεταφοράς των υλικών (δίσκων) με ασφαλή τρόπο. Στην συνέχεια αποστέλλεται συμφωνητικό εμπιστευτικότητας και ανάλυσης πιθανά ανακτήσιμου υλικού μαζί με εκτίμηση τελικού κόστους για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.


Διαθεσιμότητα : ΑΠΟΘΗΚΗ σε 3-7Η
ΑΠΟΘΗΚΗ σε 3-7Η 


Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα του προιόντος.

Αυτό το προιόν προστέθηκε στον κατάλογό μας την Πέμπτη 22 Δεκέμβριος, 2016.

Πίσω Κριτικές Δεν είναι διαθέσιμη η online αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος.
Δειτε εδώ τις προσφορές του eshop

Καλάθι αγορών Περισσότερα
 
Άδειο καλάθι
Άδειο καλάθι
 
 
On-line Υποστήριξη
  Τεχνική Online Βοήθεια Alpha TechTEAM [επιλέξτε εκτέλεση] τηλ. 2551038444 εσωτ. 100

Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ
Προφίλ Facebook του/της Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ
 
 
Είσοδος Πελατών
 
Καλώς ήλθατε

E-Mail (Ηλ. Διεύθυνση):
Κωδικός:
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;


 
 
Πληροφορίες Κατασκευαστή
 
Alpha Πληροφορική
Ιστοσελίδα του Alpha Πληροφορική
Άλλα προϊόντα
 
 
Νέα προϊόντα Περισσότερα
   
 
Πληροφορίες
  - Όροι Χρήσης - Πληρωμές

- Δήλωση Απορρήτου

- Τρόποι Αποστολής

- Η Εταιρεία

- Όλοι Οι Κατασκευαστές

- Επικοινωνία

- Χάρτης Ιστότοπου
 
 


Alpha Πληροφορική Α.Ε
Η Εταιρία
Υπηρεσίες
Προιόντα Λογισμικού
eThraki.com ενημέρωση


 
 

@shop Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ
Πληροφορική Για Επιχειρήσεις
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ | ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ | ΚΟΜΟΤΗΝΗ
24h Online Shop
Τηλ: 2551038444 - Fax: 2551038282
Copyright © 2020 @Shop